Kuivaruoka
Posted: Sun 12.10.2008 15.40
Erkka mainitsi H-venetapaamisen retkipurjehdusesitelmässä, että he ovat käyttäneet ainakin kuivattua jauhelihaa, ja hyvin on toiminut. Muitakin ruoka-aineita kai voi kuivata; me ei ole koskaan kokeiltu mutta nyt H-veneeseen paluun jälkeen voisi kuivattu ruoka olla hyvä ratkaisu.
Olisikin kiva kuulla kokemuksia siitä, mitkä tuotteet sopivat kuivattaviksi (jauhelihan lisäksi) ja miten se kuivaus oikein tehdään kotioloissa?
(Vielä 90-luvun alussa jokseenkin kaikissa saaristokaupoissa sai vaihdettua kylmävaraajia, joten oli mahdollista elää loma tuoreruuallakin. Koneelliset jääkaapit veneissä ovat ilmeisesti yleistyessään pitkälti hävittäneet tuon palvelun, joten kylmälaukun + varaajien varaan ei enää lomapurjehdusta voi rakentaa. Viikonlopun verran omat kotoa tuodut varaajat tuntuvat kyllä kestävän, joten kuivatut ruoka-aineet ovat lähinnä pitempien matkojen kysymys)
Olisikin kiva kuulla kokemuksia siitä, mitkä tuotteet sopivat kuivattaviksi (jauhelihan lisäksi) ja miten se kuivaus oikein tehdään kotioloissa?
(Vielä 90-luvun alussa jokseenkin kaikissa saaristokaupoissa sai vaihdettua kylmävaraajia, joten oli mahdollista elää loma tuoreruuallakin. Koneelliset jääkaapit veneissä ovat ilmeisesti yleistyessään pitkälti hävittäneet tuon palvelun, joten kylmälaukun + varaajien varaan ei enää lomapurjehdusta voi rakentaa. Viikonlopun verran omat kotoa tuodut varaajat tuntuvat kyllä kestävän, joten kuivatut ruoka-aineet ovat lähinnä pitempien matkojen kysymys)