HTPS 85v juhlapurjehdukset 25.5.10

Keskustelua H-veneelle soveltuvista kilpailuista ja kilpailemisesta

Moderator: Kristian

Post Reply
Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

HTPS 85v juhlapurjehdukset 25.5.10

Post by Vpl » Wed 26.5.2010 09.07

Eilen illalla kisattiin Krunalla erinomaisin järjestelyin kaksi lähtöä kryssi-lenssi ratakilpailuja. Mukana oli neljä H-venettä (Ida Maria, Vilho, ONFF ja Valentina).

Pitkälle iltaan venyneen illan (loppui n. klo 22) H-mestariksi selvityi eriomaisesti purjehtinut Ida Maria.

Valentinan miehistön ratakunto oli luvattoman ruosteinen. Kryssit olivat jostain surkean ja onnettoman välimaastosta. Uuden rikin trimmaus on vielä enemmänkin sattumaa.

Hyvää harjoitusta tuli kuitenkin rutkasti.

Vielä kerran täytyy kyllä ihailla Johanneksen, Miinan ja kolmannen gastin seilausta erityisesti toisessa lähdössä.
Team Bra, Valentina FIN-916

306
Posts: 1156
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: HTPS 85v juhlapurjehdukset 25.5.10

Post by 306 » Wed 26.5.2010 09.43

Vpl wrote: Eilen illalla kisattiin Krunalla erinomaisin järjestelyin kaksi lähtöä kryssi-lenssi ratakilpailuja. Mukana oli neljä H-venettä (Ida Maria, Vilho, ONFF ja Valentina).
Kai tulossa träkkejä ja videoita? :)

Koitin päästä paikalle "katsomoon" omalla veneellä vaan jo merenkin puolella ollut vaisu tuuli piti Kustaanmiekan toisella puolella. Keli mahtoi olla haastava Kruunuvuorenselälläkin? Kisapaikkana se on siitä hyvä, että rannat ovat lähellä ja katsomo siten yleisöystävällinen muutenkin kun veneestä käsin tai ainakin semmoisen järjestäminen voisi olla mahdollista. Toinen vastaava "penkkiurheilijan" kisapaikka on HSS:llä, sikälimikäli joku haluaa ilman venettä kisoja mennä katsomaan, ratakisat ja etenkin maali kun on ihan saaren vieressä.
306

239
Posts: 297
Joined: Sun 11.3.2007 00.08

Re: HTPS 85v juhlapurjehdukset 25.5.10

Post by 239 » Thu 27.5.2010 10.09

Startit menivät meiltä surkeasti. Ensimmäisessä lähdössä oli ajatuksena kiihdytellä linjaa pitkin poijun päähän, mutta tuli arvioitua pahasti pieleen ja piti jarrutella, ettei mennä ohi poijun. Niinpä paremmin vauhtia keränneet jyräsivät päälle ja meni hyvän aikaa, ennen kuin pääsimme aloittamaan takaa-ajon. Toisessa startissa arviointi onnistui paremmin, mutta perässä tullut isompi ja nopeampi paatti pääsi taas päälle ja vei tuulen purjeista.

Tuuli oli koko illan hyvin heikko, siftaileva ja reikäinen. Pyrimme tarkkailemaan tuulta ja ajelemaan oikeissa paikoissa oikeaan suuntaan. Tässä onnistuimme mielestäni varsin hyvin, ja kun vielä trimmikin tuntui toimivan, niin lopputuloshan oli hyvin onnistunut. :) Kiva olisi nähdä träkistä miten hyvin tai huonosti todellisuudessa tuli siftit otettua, mutta eipä nyt ollut gps päällä.

Kerran saimme spinnun solmuun, kun kippari keskittyi noston aikana johonkin epäolennaiseen eikä kiskonut luun skuuttia ajoissa. Muuten manööverit sujuivat, eikä muutakaan dramatiikkaa ensimmäisellä ylämerkillä takakylkeen ajanutta platua lukuunottamatta ollut.

Tuulta olisi saanut olla hieman enemmän, mutta kyllä tuo ratakisaaminen vaan on paljon hauskempaa kuin saaristojonottelu! Erittäin tärkeää harjoitusta, varsinkin kun kokoonpano oli sama jolla olisi tarkoitus ajella kesän mestaruuskisat ja regatat.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest