H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Kehitysideoita www.h-vene.netin toimintaan ja sisältöön

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 551
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Erkka » Sun 28.5.2017 11.58

Tervehdys,

H-vene.net on ollut toiminnassa keväästä 2007 lähtien, eli 10 vuotta on täynnä.
Perustin sivuston kun oman veneemme ostimme, ja samalla veneellä jatketaan edelleen.

Kuten moni on huomannutkin, on sivustolla viime aikoina ollut teknisiä ongelmia. Nyt viimeisten jälkeen erityisesti kuvagalleria on rikki.

Palvelun tekninen ylläpito (siis minä) on pahasti luistanut ylläpitohommista. Nyt web-hotellin muutosten takia palveluun on pakko tehdä merkittäviä päivityksiä.


Toivon kommentteja seuraaviin:

1) Löytyykö jostain uusia ylläpitäjiä joko tekniikan tai sisällön osalle?

- Kiireellisimpänä on nykyisen sisällön siirto ajanmukaiselle alustalle. Tämä siis edellyttää tekijältä PHP/MySQL-perusosaamista.

- Sivuston visuaalisen ilmeen suunnittelussa apu kelpaa myös

- Kun on päätetty mitä toimintoja uusi palvelu sisältää, niin sen jälkeen vähemmän tekniselläkin osaamisella voi varmasti auttaa, esim. sisällön kirjoittamisessa/foorumin moderoinnissa yms.


2) Mitä ominaisuuksia/toimintoja h-vene.net:in tulevassa versiossa pitäisi olla? Ja/tai miltä osin siirrytään käyttämään yleisesti käytössä olevia palveluita (esim. Facebook, Google Photos yms).

- Foorumi (https://www.phpbb.com/) ja wiki (https://www.mediawiki.org/) on varmaankin mahdollista päivittää ajanmukaisiin versiohin, jos muuta ei haluta
- Galleria (http://galleryproject.org/) tilalle pitää keksiä joku muu, kuvat saa siirrettyä uuteen. Luultavasti foorumin keskusteluihin linkitetyt vanhat kuvat saadaan jotenkin näkyviin.
- h-vene.net-etusivu olisi kiva tehdä uusiksi vähän modernimman näköisenä

Muut toiminnot
Nämä on itse koodailtuja juttuja, mutta onkohan näille nyt oikeasti mitään tarvetta?
- huutiset/
- hvideot/
- htrackit/
- hlinkit/

Mitä uutta keksitään? Minkälainen palvelu kannustaisi h-veneilijöitä tapaamaan toisiaan vesillä? H-veneilijöille oma Tinder matkaseuran hakemiseen? Vai tarvitaanko omat WhatsApp-ryhmä?


3) Onko jollakulla intoa järjestää tapahtumia?
Kymmenen vuoden aika on pidetty ainakin:
- Useita kauden päättäjäisiä Ravintola BluePeterissä
- Ainakin yksi kokoontumispurjehdus
- Ainakin yksi kilpapurjehdussääntökoulutus


Kiitoksi jo etukäteen kommenteista!

--erkka
Erkka
erkka (at) h-vene piste net

Lauri
Posts: 697
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Lauri » Mon 29.5.2017 20.45

Erkka, kiitokset näistä (ensimmäisistä) 10 vuodesta! h-vene.netin perustaminen ja pyörittäminen on ilmeisemmin sen kokoluokan veneilykulttuuriteko, että se on myös lisännyt veneluokan suosiota - näin voisi ainakin päätellä hiljattain näkemästäni myynti-ilmoituksesta, jossa veneen hyväksi puoleksi mainittiin myös aktiivinen nettifoorumi.

Pitäisin foorumia ja wikiä tärkeinpinä juttuina täällä. Voisikohan gallerian kuvat siirtää wikin puolelle?

Foorumin korvaamista esim. facebookilla en pidä hyvänä, itse en käytä FB:tä ollenkaan. Tosin en voi luvata olevani aktiivinen fooruminkaan puolella jatkossa (alkamaisillaan olevan kesän jälkeen nähdään vieläkö h-veneily jatkuu osaltani ollenkaan vai loppuuko purjehtiminen ainakin joksikin aikaa - samasta syystä en nyt ole tarjoutumassa avuksi palvelun ylläpitoon, sorry)

Velimies
Posts: 64
Joined: Sun 19.6.2011 00.43

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Velimies » Mon 5.6.2017 12.37

Juu, kiitoksia Erkalle!

Foorumihan on hyvä, eli ajaa asiansa kysymyspalstana ja vinkkipankkina. Facebookia en käytä, enkä ole aikeissa käyttääkään, joten sinne en soisi H-venesisältöä siirrettävän.

Teknisistä ratkaisuista en osaa lausua muuta kuin että kuvien lisääminen viesteihin voisi olla helpompaakin olipa systeemi sitten mikä tahansa. Aika moni viestketjuhan perustuu kysymyksiin kuten "mikä tämä on", "kuuluuko tämän olla tällainen", "mistä tällaisia saa" ja tietysti klassikko "tällaisen virityksen loihdin".
Tommi,
S/y Tiikerhai

Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 551
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by Erkka » Sun 11.6.2017 15.20

Nyt on hfoorumin ja hwikin ohjelmistot päivitetty ajan tasalle.
Erillistä kuvagalleriaa ei ole näillä näkymin pystyttämässä, vaan foorumia voi käyttää gallerian korvikkeena.
Mielestäni kuvien lisääminen keskusteluihin toimii nyt kivasta (hiirellä vaan raahaa viesti-ikkunaan kuvia).
Siirrän jossakin vaiheessa vanhassa galleriassa olleita kuvia foorumille.
Ehkäpä teen myös jossain vaiheessa erillisen näkymän, joka keräisi kaikki foorumin eri keskusteluissa olevat kuvat jotenkin fiksusti yhteen katselunäkymään.

Wikiin pääsee toivottavasti edelleen kirjautumaan foorumin tunnuksilla.

Korjailen jossain vaiheessa etusivun näkymän ehjemmäksi, mutta wikiin ja foorumiin en varmaankaan enää lisää etusivun ylävalikkoa.

rveivo
Posts: 85
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Re: H-vene.net:in 10-vuotisremontti ja tulevaisuus?

Post by rveivo » Sun 18.6.2017 12.40

Moi! Suuri kiitos sivustosta ja foorumista. Näistä on ollut suuri hyöty h-veneuran uudelleen aloittamisessa 2010 sekä monessa asiassa sen jälkeen. Foorumista, wikistä ja linkeistä olen saanut todella paljon hyvää tietoa. Olen myös ostanut tarvikkeita sekä ostanut kaksi ja myynyt viisi purjetta. Gallerian kuvat ovat myös antaneet paljon tietoa sekä ilahduttaneet pimeinä talvi-iltoina, samoin kuin foorumin jutut.

Sivuston luominen ja hoitaminen 10 vuotta on erittäin arvokas teko. Kiitos.

Kysymys, miten eteenpäin, on tärkeä ja vastaaminen ei ole helppoa. Kokonaisuus on kuitenkin ollut niin hyvä, että toivon jatkon jotenkin järjestyvän. Oma osaamiseni tähän mahdollistaisi lähinnä kirjoittamista silloin tällöin. Valitettavasti muuta tarvittavaa osaamista en omaa. Paitsi purjehduskausia h-veneellä yhteensä 15 :D ja kaikkiaan 25.

Sivusto ja sen ympärillä harrastavat ja toimivat h-veneilijäthän ovat avoin yhteisö. Näin on varmaan hyvä jatkaa. Mitkä ovat suurimmat ratkaistavat asiat? H-veneliitto hakee tiedottajaa. Olisiko tässä yhteistyön paikka? Onko ohjelmointitaitoisia tarjolla? Voisiko liitto korvata ylläpitoa esim. opiskelijan sivutyönä tms.? Millaisen tiimin saisimme tähän kasaan Erkan ja kumppanien ympärille? Olisitko juuri Sinä halukas mukaan vaikka vuodeksi tai pariksi?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest