"Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Yleistä keskustelua purjehduksesta ja sen vierestä

Moderator: Kristian

Post Reply
Lauri
Posts: 699
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

"Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Lauri » Tue 1.1.2013 15.54

Uusi vuosi, uudet hinnat tulossa merikartoille. Kilpailutuksen seurauksena karttojen hintojen pitäisi laskea 30% tänä vuonna, joten nyt kannattaa olla tarkkana ostopaikan suhteen:

http://portal.liikennevirasto.fi/sivu/w ... ttasopimus

Erikoinen tilanne, en muista että juuri mikään veneilytuote olisi koskaan tuolla tavalla muuttunut halvemmaksi. Sen sijaan hintoja on korjailtu säännöllisesti ylöspäin inflaatiota enemmän vuosittain.

Nähtäisiinkö nyt oikeasti hintojen laskua, vai meneekö tuo 30% alennus monessakin paikassa jälleenmyyjien taskuihin?

Jotta hintoja voisi verrata myöhemmin, niin kirjataampa ylös muutamia netissä olevia karttojen hintoja.

merikartat.fi eli John Nurminen Marine ilmoittaa jo laskeneensa hintoja 31,5%: Rannikkokartat maksavat nyt tyypillisesti 21,40 (esim.nro 14,18,26..) ja karttasarjat 47 euroa (A,B,C,D) tai 40,80 (E,F,G).

captainshop.fi:n nettikauppasta löytyy vielä vanhaa hintatasoa: Karttasarja C 69 euroa.

Kirjakaupoista suomalainen.com myy rannikkokarttoja esim. 28,20 tai 31 eurolla. Karttasarjat B,C,D 68 euroa, E ja F 59 euroa. A maksaa siellä 49 euroa, mutta se onkin useita vuosia vanhempaa painosta. Lienevät siis vuoden 2012 hintatasoa.

Muita hintahavaintoja?

306
Posts: 1156
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by 306 » Wed 2.1.2013 19.13

Lauri wrote:Uusi vuosi, uudet hinnat tulossa merikartoille.
Kyllä kannatti toivotella kaikille Hyvää Uutta Vuotta tämmöisten uutisten valossa!

En ole vielä kerennyt vertailemaan hintoja, mutta luulisi viimeistään venemessujen korvilla jotain korjausliikkeitä tapahtuvan.

Merikorttien hinnat ovat olleet jyrkähköt ja mukava kuulla, että järkeistystä on meneillään. Paperikarttojen valmistajat ja/tai tilaajat ovat varmaankin heränneet siihen todellisuuteen, että yhä useammissa veneissä ei ole karttoja lainkaan (mikä ei ole hyvä juttu) plottereiden yleistyessä.

Päivitykset alkavat olla paikallaan ainakin Suomenlahdella. Ensin Vuosaari pisti maisemat uusiksi, nyttemmin Hamina on pistetty uusiin puihin Helsingin Länsisataman ruoppauksista puhumattakaan. Toki mielikuvituksella pärjää edelleen vaan mikäli ajatuksissa on yöpurjehdukset näyttivät sen verran monet tuikut muuttuneen, että suosittelen päivityksiä.

Kohtuullistuvista hinnoista huolimatta kartat ovat edelleen "investointi", joka kannattaa tehdä harkinnalla. Tällä tarkoitan lähinnä julkaisuaikataulua jota harvemmin tulee silmäiltyä. Hyvään hintaan ostettu kartta saattaakin osoittautua nopeasti edelliseksi painokseksi, joten vilkaisu oheiseen linkkiin kannattaa tehdä mikäli jotain tiettyä sarjaa kaipailee.
306

Lauri
Posts: 699
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Lauri » Sat 9.2.2013 19.24

Venemessuilla messutarjouksena useimmat kartastot 40 euroa sekä John Nurmisella että Karttakeskuksella. Mutta jälkimmäisestä saa kahden kartaston ostaja lisäksi kaupan päälle karttapussin, sellaisen vetoketjua muistuttavalla sulkimella varustetun.

Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Hookaksoo » Sat 9.2.2013 19.58

Missäs muuten pidätte karttoja kun purjehditte? minä pidän penkillä, mutta kun kryssii ja vaihtaa halssia niin se kartta lentää lattialle (varsinki kovemmassa kelissä se lentelee sinne lattialle jossa on vettä). Miten te teette kryssissä kartalle?
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784

Lauri
Posts: 699
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Lauri » Sun 10.2.2013 11.21

Kartta kyllä pyrkii helposti olemaan lentelevä esine kryssillä istumalaatikossa. Minä olen pitänyt sitä yleensä tuulen alapuoleisella penkillä jos kallistusta on sen verran ettei toisella puolella pysy. Pitää vain muistaa siirtää vendassa.

306:ssa on kätevä kankainen luukkutasku (hwiki/Luukkutasku), ehkä kartta mahtuisi sinnekin? Taitaa tosin soveltua vain veneisiin joissa ei ole roikkumaremmejä.

Kartta kannattaa pitää pussissa joka suojaa sitä vedeltä. Vaikkei aikoisikaan pudotella sitä istumalaatikon pohjalle. Kartastojen mukana tulevat muovikuorethan on tunnetusti aika surkeita. Eivät ole kovin kestäviä eivätkä suojaa vedeltäkään turhan hyvin.

Ostin hiljattain Ortliebin karttapussin, kun oli Maritimissa hyvässä tarjouksessa. Pitäisi olla kunnolla vesitiivis. Ne on hyvässä maineessa mutta omakohtaista kokemusta ei vielä ole. Aiemmin minulla oli velcrolla suljettava purjeneulomon tekemä karttatasku joka oli hyvä. Teoriassa ei täysin vedenpitävä, mutta käytännössä ihan riittävästi. Se ei kuitenkaan kellunut, minkä takia piti nyt hankkia uusi karttakin...

Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Hookaksoo » Sun 10.2.2013 13.08

Juu tuo pussi näyttää aika kätevältä, mutta tuo ei ihan toimi jos purjehtii yksin/haluaa itse lukea karttaa. Juu täytyy katella noita suojakuoria, koska nuo karttojen mukana tulleet muovikuoret eivät ole mitään parhaimpia (tuli se kesällä huomattua). Yksin kun joutuu tehä itse fokan vendan niin siinä ei hirveästi kyllä karttan paikkaa vaihdella 8) . Meinasi kyllä kartta lähteä kalojen suihin kun puuska yllätti airistolla ja sitlootaan pääsi vettä ja kun kartta oli tuulen alapuolella meinasi lähteä veden mukana, mutta juuri kun kartta oli lähdössä niin ison falli pamahti paskaks ja se kryssi loppu siihen.
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784

Lauri
Posts: 699
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by Lauri » Sun 10.2.2013 13.46

Mielenkiintoista olisi kuulla miten sait niin paljon vettä kaukaloon että kartta meinasi mennä mukana? Ison vesimäärän sisääntulo ei pitäisi olla mikään ihan tavallinen tilanne.

Ehkä tavarapussin voisi kiinnittää myös ylhäällä olevan levangin alle roikkumaan, jos veneessä on levanki korkealla. Olisi aika keskeinen sijainti yksin liikuttaessa. Mistä päästään sujuvasti sivuraiteille; minulla on suunnitelmissa muuttaa levanki sellaiseksi, että sen voisi kiinnittää joko ylös tai penkkien tasalle ja lisäksi irroittaa kokonaan satamakäyttöä varten (alaallakin oleva levanki on ikävä este puomiteltan kanssa). Levangin siirtelyyn tarvittavat kiskot ovat vielä ideointivaiheessa.

306
Posts: 1156
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: "Merikarttojen hinnat laskevat 30%"

Post by 306 » Sun 10.2.2013 19.05

Lauri wrote:Venemessuilla messutarjouksena useimmat kartastot 40 euroa sekä John Nurmisella että Karttakeskuksella.
Kuulostaa hyvältä!

Parhaat kokemukset karttataskuista on toistaiseksi Turun Partiosissien (eli noiden Satamakirjojen julkaisijan) kojulta venemessuilta ostettu karttatasku keino- tai genuiininnahkaisena. Hinta oli taannoin n.30€ eikä valittamista.

Itselläni merikortti on yleensä tuulenpuolella niin, että istun sen kulman päällä. Halssia vaihtaessa tietty pitää muistaa livauttaa se puolelta toiselle, mutta aikalailla selkäytimessä se alkaa jo mulla olla. Muistan vaan pari kertaa, että kartta olis mulahtanut kaukalon pohjalle.
306

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest