Merisataman venesäilytys vs nk. Meripuisto

Yleistä keskustelua purjehduksesta ja sen vierestä

Moderator: Kristian

Post Reply
306
Posts: 1156
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Merisataman venesäilytys vs nk. Meripuisto

Post by 306 » Sat 31.1.2009 14.10

Terve kaikille, etenkin Helsingin Merisataman venepaikan haltijoille.

Osallistukaas seuraavan jutun keskusteluun mikäli aihe on sydäntä lähellä:

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Ull ... 5243138334

Itse tykkään touhusta ja toiminnasta enkä senkään vuoksi halua, että kaupungissa olisi vaan tyhjiä puistoja.
306

FIN931
Posts: 352
Joined: Sat 17.3.2007 11.55
Location: HSK

Post by FIN931 » Sun 1.3.2009 12.16

Taas viimeaikoina Merisatamassa lenkkeileenä sanoisin, että puiston itäpää on talvisaikaan kylmä, tuulinen ja - tyhjä. Puiston itäpään tyhjällä kentällä ei ole talvisaikaan minkaanlaista toimintaa taikka aktiviteettia, jos sellaiseksi ei nyt lasketa koirien ulkoiluttamista. Puiston länsipää, jossa on veneitä talvisäilytyksessä, on taas talvisaikaan kylmä, tuulinen ja alueella on veneitä pressujen alla. Länsipään veneiden säilytystä voitaisiin varmaan kritisoida, mikäli puiston itäpää olisi talvisaikaan jotain muuta kuin ihan pelkkää kallista joutomaata merellisen Helsingin paraatipaikoilla.

Eli en ymmärrä, mistä keskustelussa on oikein kyse.

306
Posts: 1156
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Post by 306 » Sun 1.3.2009 13.14

FIN931 wrote:Taas viimeaikoina Merisatamassa lenkkeileenä sanoisin, että puiston itäpää on talvisaikaan kylmä, tuulinen ja - tyhjä. Puiston itäpään tyhjällä kentällä ei ole talvisaikaan minkaanlaista toimintaa taikka aktiviteettia, jos sellaiseksi ei nyt lasketa koirien ulkoiluttamista. Puiston länsipää, jossa on veneitä talvisäilytyksessä, on taas talvisaikaan kylmä, tuulinen ja alueella on veneitä pressujen alla. Länsipään veneiden säilytystä voitaisiin varmaan kritisoida, mikäli puiston itäpää olisi talvisaikaan jotain muuta kuin ihan pelkkää kallista joutomaata merellisen Helsingin paraatipaikoilla.

Eli en ymmärrä, mistä keskustelussa on oikein kyse.
Olen samaa mieltä. Perimmäinen syy jota ei tietenkään voi lehtiin painaa on tiettyjen tärkeiden osoitteiden näkymissä. Merikadulla on ollut ilmeisesti paineita myydä asuntoja lähitulevaisuudessa, sillä sieltä on kantautunut huoli venesäilytyksen vaikutuksesta jälleenmyyntihintoihin!

Heidän maailmaansa kun ei kuulu laskeutuminen veneitä puunaavan duunarikansan sekaan nauttimaan kevätkunnostusten positiivisesta odottavasta tunnelmasta. Kiertävä sirkus olisi varmasti eksoottisempi ja hyväksyttävämpi juttu mutta käytännössä kysymys on samasta aktiviteeteista kun mennään katsomaan mitä muut puuhaa.

Mutta aivan käsittämättömän koneiston nämä harvat vaikutusvaltaiset (suhteessa siis helsinkiläisten määrään jotka Meripuistoa käyttävät ja sen ylläpidosta myöskin välillisesti maksavat) ovat saaneet pyörimään. Ensimmäinen askel oli perustaa "Pro Merisatama ry" jonka tehtävä olisi ajaa veneilijät pois Merisatamasta talveksi ja muutenkin vähentää veneilijöiden palvelut minimiin kaupungin alueilla. Kaupunki itse haluaisi mielellään veneilijöiden säilytysmaksut jatkossakin ja ovat täysin veneilijöiden kannalla. Vaikutusvaltaiset ovat kuitenkin huomanneet että kuka tahansa voi valittaa mistä tahansa ja tätä pitää kuulla ja käyttävät valitusoikeuttaan hyväkseen joka vaiheessa puuduttaen kiinteistöviraston suunnittelijoita vaatimuksillaan. Kaava sallii veneiden säilytyksen onneksi jatkossakin, sen muuttaminen olisi ollut järkyttävä vääryys tyhjien puistojen puolesta.

Keskustelua on vaikea herättää, sillä mm. Merellinen Helsinki-ryhmä(!) ei ole asettunut tukemaan tätä Merisataman toimintaa eikä heidän yhteytensä esim. Helsingin Sanomiin ole käytettävissä. Vaikea sanoa kummasta suunnasta jumitusta tapahtuu, joka tapauksessa keskustelua HS:ssä ei ole saatu aikaan ja kaikki päätökset tapahtuu lain puitteissa "julkisesti" mutta hiljaa. Puiston suunnitelma esimerkiksi oli jonkin viraston ilmoitustaululla kommentoitavana niinkun kuuluu ja esittelyajan päätteeksi Vartti-kaupunkilehti antoi tilaisuuden kommentoida suunnitelmaa vailla mahdollisuutta nähdä sitä. Kaikki vaikuttaa niin tarkoituksenmukaiselta että joku irstaan mainoskampanjan ökyhahmojen kerho tämän kaiken takana taitaa olla kun vaikutusvaltaa on noinkin moneen suuntaan.

Semmoinen summasummaarum. Harmi, Meripuisto kun on varmasti helpoimmin saavutettava paikka tulla katsomaan talven lepääviä valtavia veneitä tai kevätkunnostuksia tavallisena kaupunkilaisena. Kuulemma moni veneilykipinä on syttynyt kun ovat rohkaisseet mielensä ja kysäisseet sitä tai tätä veneporukalta. Tuollainen kaupungin pitäisikin olla eikä mikään neliöhintojen spekulointipelilauta.
306

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest