Kotimaiset kisapurjeet

Keskustelua purjeiden trimmaamisesta ja veneen sekä purjeiden käsittelystä.

Moderator: Kristian

Post Reply
rveivo
Posts: 86
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Kotimaiset kisapurjeet

Post by rveivo » Tue 13.9.2011 16.40

Millä kotimaisilla purjeilla pärjätään nykyään kisoissa? Onko muita kisaan sopivia kotimaisia kuin WB, Heikkilä ja Neb? Millaisia kokemuksia ja näkemyksiä näistä kolmesta? Eri olosuhteissa erilaisilla miehistöillä ym. Miten kestävät käyttöä?
Ajatuksena, että hyvä pitää yllä purjeentekotaitoa ja -palvelua lähellä, osana suomalaista purjehduskulttuuria!

rveivo
Posts: 86
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Re: Kotimaiset kisapurjeet

Post by rveivo » Fri 23.9.2011 23.25

Hei pistäkää nyt pliis joku jotain näkemystä tähän... Vaikka mitkä on parhaat sijoitukset kansallisissa ja kv-kisoissa kotimaisilla purjeilla (WB, Neb ja Heikkilä) viime vuosina? Tai omat kokemuksenne ko. purjeista - ainakin positiiviset ja mahdolliset "vois parantaa osiot" vaikka rivien väliin... Tietty myös yksityisviestinä voi laittaa.

Ois kiva saada vähän henkistä tukea mahdollisiin hankintasuunnitelmiin. Kotimaiset vuoden -86 Hauteramme kun saattais olla päivityksen tarpeessa, vaikka ovatkin edelleenkin aika hyvät ;-)

Jos jollain löytyy hyviä käytettyjä purjesettejä, niin nekin vois kiinnostaa. Haussa/hankinnassa olis iso ja allround-fokka kisaamista varten. Varsin hyvät Nebin kovan tuulen fokka ja spinnu on jo löytyny käytettyinä, kiitos tämän hienon foorumin!

Miten muuten näette purjeiden keston? Kuinka paljon suorituskyky putoaa pari kautta kovaa kisatuilla purjeilla?

T. Neuvoista kiitollinen nousukulman ja vauhdin parantamisesta haaveileva

remonttimake
Posts: 299
Joined: Thu 22.5.2008 17.49
Location: turku
Contact:

Re: Kotimaiset kisapurjeet

Post by remonttimake » Sat 24.9.2011 06.53

Aika hiljaista on meidän kisaajien kommentit, lienee jotain salaisuuksia :)

Heikkilän purjeiden kangas on ainakin todella pornoa. Heikkilän veneessä oli Tampereen SM kisoissa uudet purjeet ja ne olivat huomiota herättävän sileät (verrattuna omiin uusina ostettuihin purjeisiin). Läheltä katsottuna (Laurin vene) ne ovat vohvelikangasmaiset. Nopeudesta tai hyvyydestä voisi joku muu ehkä kommentoida.

Mielestäni suurella osalla kisaajista on Höj Jensenin purjeet.

FIN-666
Posts: 41
Joined: Fri 16.3.2007 13.43
Location: Tampere, N
Contact:

Re: Kotimaiset kisapurjeet

Post by FIN-666 » Mon 26.9.2011 13.23

Muutama sananen eri purjeista ja minun mielikuvista:(Tässä on nyt ulkomaiset myös mukana.)

- Nortti: Tällä hetkellä se suosituin, kun porukka tilailee uusia seilejä. Tasalaatuisia ja erityisesti ihan uusimmat fokat ovat olleet kyllä hyviä.
- Höjäri: En allekirjoita ihan täysin, että olisivat helpot purjeet trimmata ja ajaa. Toisaalta Pihvi vei SM:t kyseisillä räteillä ja ei Pälvirantakaan huonosti ajanut niillä tänä vuonna.(Niin ja kyllähän MM:t vietiin myös samaisilla purjeilla) Saliksessa tällä hetkellä retkipurjeina höjärin -06 setti. Iso on hieman venähtänyt, mutta kyllä sen muotoonsa saa, kun vetää riittävän montaa nyöriä. by the way, jossain vaiheessa tullee myyntiin kaksi kautta seilattu medium fokka.
- NEB. Taitaa olla nykyään enemmänkin retkipurjeiden puolella Hoon osalta.
- Heikkilä: Vielä jokunen vuosi sitten kaikki ajoivat Roopen purjeilla. Itselläkin ollut nyt kaksi kesää Roopen seilit kisakäytössä. Hieman erillainen leikkaus ainakin nykyisessä käytössä olevassa fokassa kuin nortissa tai höjärissä. Olen sinällään tykännyt budjettipurjehtijana, pärjää ihan hyvin ilman light:ia. Jokatapauksesssa olen miettinyt uuden setin tilaamista Roopelta.
- WB. Salaciassa oli muutaman vuoden vanhat webarit, kun se hankittiin. Silloin ei kulkenut mihinkään, mutta eipä silloin trimmaamisesta tai ylipäätään purjehtimisesta tiedetty yhtään mitään. Hieman myös avoin kortti, periaatteessa voisin myös antaa mahdollisuuden. Jos uusisin spinnun, niin tilaus lähtisi WB:ltä.

Muista merkeistä, fritz, edman, quantum yms. ei ole juurikaan mitään mielikuvaa.

rveivo
Posts: 86
Joined: Fri 7.8.2009 13.30

Re: Kotimaiset kisapurjeet

Post by rveivo » Tue 27.9.2011 18.09

Kiitos vastauksista, tuli hyviä näkemyksiä ja kokemusta! Heikkilän purjeisiin tuntuu porukat luottavan ja palvelu on hyvää. Roopelta on meillekin tullut hyviä neuvoja veneen laittoon paljon jo ennen purjetilauksesta keskustelemista. Hyviä neuvoja on tullut myös WB:ltä ja käytettynä hankitut Nebin kovan kelin fokka ja spinnu on olleet erittäin hyviä. Kokemus kaikista kolmesta on siis positiivinen ja myös hintakriteerillä nämä pärjäävät hyvin suosituille ulkomaisille.

Mitkä sitten on ko. purjeiden meriitit viime vuosilta? Onko ollut kärkivauhtia? Bjurström ainakin näyttää tulosten perusteella olleen SM-kisoissa nopea - mikä ei selittyne pelkällä paikallistuntemuksella?

Kiitokset neuvoista - lisääkin saa vielä jakaa - ja hyviä syystuulia!

T. RV / L-482 "La Ina"

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest