Genaakkeri?

Keskustelua purjeiden trimmaamisesta ja veneen sekä purjeiden käsittelystä.

Moderator: Kristian

Seilari
Posts: 56
Joined: Thu 7.5.2015 17.51

Re: Genaakkeri?

Post by Seilari » Wed 24.6.2015 11.29

Hienon näköinen. Itseä kiinnostaisi retkipurjehdukseen joku genuan tai code zeron tapanen. Vantit saattavat vaan tulla eteen. Tällä tavalla pääsisi kevyellä tuulella eteenpäin myös silloin kun spinnua ei voi käyttää.

Genaakkerilla pystyy oman käsityksen mukaan ajamaan vähän parempia kulmia kuin spinnulla joten se on kyllä varmasti mukava kapistus ihan retkeillessäkin.

Velimies
Posts: 67
Joined: Sun 19.6.2011 00.43

Re: Genaakkeri?

Post by Velimies » Wed 19.8.2015 18.49

Seilari wrote:Hienon näköinen. Itseä kiinnostaisi retkipurjehdukseen joku genuan tai code zeron tapanen. Vantit saattaavat tulla eteen...
Eikö tuollaistakin voisi lennättää vanttien ulkopuolella?
Seilari wrote:Genaakkerilla pystyy oman käsityksen mukaan ajamaan vähän parempia kulmia kuin spinnulla joten se on kyllä varmasti mukava kapistus ihan retkeillessäkin.
En tiedä millaisiin kulmiin H spinaakkerilla kykenee, mutta ainakin kevyissä keleissä tällä meidän genaakkerilla noustaan todella ylös, selvästi yli suoran sivutuulen muttei aivan jyrkimpiin luovikulmiin saakka. Jossain vaiheessa iso tulee eteen, kun pitäisi aika lituskana genaakkeriakin pitää noustessa.

Vendaa sillä ei tietenkään pysty tekemään: jos halssia pitää vaihtaa, pitänee genaakkeri laskea ja nostaa vendan jälkeen ylös. Vai olisiko jollakulla parempi idea? Lehmänkäännös?

Nyt on viritelty myös pysyvä hela tamppiköydelle keulakannelle, keulaknaapin eteen.
Tommi,
S/y Tiikerhai

Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: Genaakkeri?

Post by Hookaksoo » Thu 20.8.2015 09.08

Hyvä idea, miettinyt itsekkin vastaavaa. "Avomeri" veneillä kisailleena huomasin, että rullalla varustetulla code zerolla on mukavin retkeillä, se nousee 40awaan asti, mutta yli 90 asteen kulmat on vähän heikkoja.....onhan niitä rullattavia genaakkereitakin, mutta silloin kannattaa hommata jonkinlainen "puksprööti" keulaan.
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest