Vanhan H-veneen entisöinti

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: Vanhan H-veneen entisöinti

Post by Hookaksoo »

Asiaa! Missäs päin kisailette ja onko jonkinlaista kalenteria? itse pitelen venettä Kivenlahdessa, mutta kyllä ainakin viikonloppusin voisin tulla sinnepäin kisailemaan.
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784
FIN-590
Posts: 19
Joined: Thu 16.9.2010 15.46

Re: Vanhan H-veneen entisöinti

Post by FIN-590 »

Porkkalan selällä tai Kantvikin lahdella toimitaan.Espoosta kun joutuu kiertämään Porkkalan ja Upinniemen niin ,matkaa tulee lähes 20 merimailia.....
Doodle pollista näkee aktiviteetit ja on meillä sähköpostijakelukin.Seuralla on nettisivu www.kantvikinpurjehtijat.fi mutta se on aika huonosti ylläpidetty.....esim ajateltu purjehduskohde Stora Halsö on virkistysalueyhdistyksen saari Porkkalan selän eteläpäässä.
306
Posts: 1174
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: Vanhan H-veneen entisöinti

Post by 306 »

Hookaksoo wrote:Haluaisin itse saada lisää kiinnostusta H-veneilyyn yleisesti, varsinkin kilpailu/retkivene mielessä...
Terve taas tähänkin keskusteluun pitkästä aikaa.

Juu, H-veneen elvyttelyt on aina hyvä puheenaihe ja sitähän täällä käydään. Yhdessä välissä koetettiin kierrellä talvisäilytysalueita ja "laputtaa" sieltä mukaan uusia H-veneen omistajia, wiki-sivuja on kasattu ja koitettu saada tietomäärää täällä helposti löydettäväksi. H-galleriassa jatkuu kenties Maailman suurimman H-venekuvaston kokoaminen, muutaman uuden veneen vuodessa olen koittanut sinne itsekin bongailla. Jos vaikka sitäkin kautta joku veneensä sieltä huomannut liittyisi mukaan toimintaan.

Viikkokisat olivat varmasti keskeisimpiä syitä koko sivuston perustamiseen ja muistan ainakin 2007 jälkeen sen olleenkin vilkkainta keskustelua herättänyt osa. Sittemmin tiiviimpi kisaporukka hajosi perheenperusteluiden, muuttamisten, veneenvaihdosten ym. johdosta ja uusi väki ei vielä ole täällä entisenlaista keskustelua herätellyt. Näyttäisi, että kisailijoiden H-vene.fi-sivun rss-feed tälle foorumille ei enää toimi, ehkä sekin on vähentänyt kisapulinoita? Kisamiehiä varten viritettiin hieno H-trackit-osio, jossa jälkilöylyt näkyy melko lahjomattomasti.

Tampereella veneily ilmeisesti jatkuu vilkkaana ja kun purjehdusalue on esim. etelärannikkoa rajatumpi, sieltä varmaan löytyy tämänkin palstan lukijoita? Muutenkin "muu Suomi" on jotenkin vähemmistöasemassa, vaikka veneitä luulisi löytyvän pääkaupunkiseudun ulkopuolelta vähintäänkin yhtä paljon. Saimaa ja Päijänne voisivat vaikkapa perustaa omat alaosastonsa tuonne foorumeille jos aktiviteettia löytyy. Porkkalan uusia kuvioita unohtamatta!

Hienointa työtä H-fleetin aikaansaamiseksi on tehnyt kiistatta Uudenkaupungin pursiseura, joka järjesti tämänvuotiset H-SM:tkin. Siellä oli vanhoja perinteitä folkkarilaivastosta, joka hajosi eri puolille ja nyt on hankittu vastaavanlainen laivue H-veneitä. Toivotaan, että se toimii esimerkkinä muillekin seuroille!

Retkeilykäyttö on ollut kautta vuosien hankala juttu, sillä siiinä yleensä vetäydytään luonnonrauhaan oman venekunnan kanssa. Yhdessä vaiheessa tosin järjestettiin pieni Tallinan-"eskaanderi" ja muutamia kokoontumispurjehduksia etelärannikolla. Pienemmissä piireissä tavattiin Remonttimaken kanssa Saaristomerelläkin lomareissun aikana, mitä voisi suositella muillekin.

Itse olen keskittynyt viimeaikoina enemmän "myyräntyöhön" eli noihin wiki-sivuihin. Sinänsä mukavaa hommaa, mutta kovin hyvää varmuutta siitä, onko niitä muut löytänyt, ei juurikaan ole.

Näitä ja muitakin aiheita voisi käydä tuolla "H-gaalaillassa". Tervetuloa kaikki jotka vaan suinkin kynnelle kykenee!
306
Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: Vanhan H-veneen entisöinti

Post by Hookaksoo »

H2O palasi viikonloppuna takaisin kotipihalle, H2O oli pohjankurussa vielä pienessä viimeistelyssä mitä viime kevään myöhästelyiden takia ei keritty tekemään. Veneeseen siis tehtiin sisälle lattia turkki, maalattiin nimet, korjattiin vuotava sisäänmeno luukku ja tehtiin pieniä paikkamaalauksia. Viikonloppuna vesihion pohjan 1000 vesihiomapaperilla ja siitä tuli aivan törkeän sileä, pitäisi kulkea ensivuonna 8) myös "vahasin" veneen awlgripin omalla polymeeri aineella (toimii samalla tavalla kuin vaha, mutta ei ole kuitenkaan mitään autoglymiä). Sitten vaan miettimään miten tästä projektista saisi tehtyä kiinnostavan presiksen tekemättä siitä niin pitkän, että ihmiset tylsistyyn :D

Sisustan turkki
Image

Image
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784
Post Reply