Page 1 of 1

H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 19.10.2014 17.48
by Kaiku
Hei,

venekauppoja tehdessä hieman kummastelin, miksi omistajat pitivät vantteja löysillä ja kun rupesin niitä kiristämään, kieletiin ettei "viitsi venettä kiusata". Kysyin, että miksi, niin selittivät niin epämäärisesti, etten saanut mitään selvää.
Kun masto poistetiin, selvis aika kirkkaasti, mikä oli vikana. Venen kansi on maston vierestä pehmeä kuin muovailuvahaa, joustaa aikaste kivasti. :(
Eli vuoden 73 veneessä on todennäköisesti sanwich kerros. Siitä kun sisältä päällysteet repisin irti, oli vettä välissä ja näkyi edelliset korjausyritykset sisältäpäin. Kannen päältä ulkopuolelta ei ollut mitään tehdy. Mä sahaisin sen vanhan kannen irti ja laminoisin kannen pehmeästä kohdasta uudelleen. Kuulostaako kreisiltä?
Onko kellään tämäntyyppisestä projektistä kokemusta?

Kiitos etukäteen kaikista neuvoista!!! Tää on mun eka purkkari ja entiset omistajat sanoi, et pohjamaalia kaipaa ja pientä laittamista. Joojoo.
:cloppy:

Kaja

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 19.10.2014 22.02
by 306
Kaiku wrote:Hei,

venekauppoja tehdessä hieman kummastelin, miksi omistajat pitivät vantteja löysillä ja kun rupesin niitä kiristämään, kieletiin ettei "viitsi venettä kiusata". Kysyin, että miksi, niin selittivät niin epämäärisesti, etten saanut mitään selvää.
Törkeä temppu myyjältä! Tuosta vois vaatia mielestäni kauppahinnasta osaa takaisin korjauksia kattamaan. Kaverilla oli sama korjaus maksanut teetettynä tuhannen euroa vm. 2006, joten sen verran varmaan sais imettyä perustellusti kun vaan on ammattilaisen arvio paperilla.

Ainakin omassa veneessä katto eli ruffi on tietääkseni kauttaaltaan sandwichiä (viime keväänä siirsin katolta piipun toisaalle kannelle, ja molemmissa rei'issä oli sandwichiä). Tuo rakenteen löystyminen tarkoittaa laminoinnin irtoamista eri kerroksista, jolloin sandwich-rakenne alkaa menettää jäykkyyttään. Maston kohta on muita kriittisempi, joten se kannattaa laittaa kuntoon huolella. Toimintaohjeita en osaa tarkemmin kertoa, mutta uudelleen laminoinnista on kyse, ja kun kuvista päätellen katto on jo auki ja homma aluillaan, niin en usko, että tie pystyyn nousee.

Hyvät ja ammattimaiset neuvot ovat kuitenkin paikallaan. Itse kysyisin ammattimiehiltä myös sitä, voisiko kannen jättää ehjäksi ja korjauksen tehdä huolellisemmin alta päin. Tuo edellä mainitun kaverin tingattu korjaushinta oli laskettu ilman viimeistelyä, mikä on toki oma hommansa verrattuna siihen, että vetää korjauksen päälle verhoilun kattoon ja tuumaa homman hoidetuksi. Näin voisi ammattilaishinnankin saada kokonaisedulliseksi eikä tarvitsisi jännätä menikö tein-itse-ja-säästin-remppa tuossa yhteydessä nappiin vai ei. Toki viimeistelykin käy kotikonstein ihan hyvin kun varaa aikaa ja tupakkia.

Syitä moiseen pehmenemiseen on monenmoisia. Kuulemma nimenomaan vanttien löysänä pito ja siitä johtuva maston pumppaaminen mankeloi kerroksia irti toisistaan tehokkaasti. Löysä masto löysässä kelissä on hyvä, vaan kovassa kelissä vatkaava masto on huono juttu. Kertokaa taas kokeneemmat jos olen ymmärtänyt tuon väärin.

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 19.10.2014 23.31
by Lauri
Kerrosrakenteen sisällä pitää olla vahvikkeet sellaisissa paikoissa jotka joutuvat puristusrasitukselle. Lasikuitukerrokset jossa on vain se vaahto välissä ei taatusti kestä esim. mastosta tulevaa rasitusta. Tyypillisesti on käytetty vaneria, ts. valmistusvaiheessa on laitettu vaneria siihen maston kengän ja kansihelojen kohdalle ja vaahtoa muualle. Ei se kovin kummallista ole jos kerrosten välissä oleva vaneri on pehmennyt veden päästyä sisälle. 40 vuodessa ehtii tapahtua paljon. Onneksi korjaaminen ei ole mitenkään mahdoton operaatio.

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Mon 20.10.2014 21.01
by Kaiku
Kiitos! Mikä olisi pääkaupungin alueella oikea osoite pyytää ammattiapua, -arviota?

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Mon 20.10.2014 21.25
by 306
Kaiku wrote:Kiitos! Mikä olisi pääkaupungin alueella oikea osoite pyytää ammattiapua, -arviota?
Lindgrenin tai Leeveeneen telakat (Munkkisaari ja Lauttasaari) taitavat olla luotetuimpia.

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sat 25.10.2014 21.23
by remonttimake
Saa sen alta korjattua.

Ensin leikataan mätä pois:
Image

Sitten laminoidaan divinycell:
Image

Lopuksi pintamatto:
Image
Image

ja valmis:
Image

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Mon 27.10.2014 14.50
by FIN-590
Minulla kaatumisvauriot korjasi Venepalvelu FanFan. Asiallista nopea työtä, ei toki halpaa

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 17.5.2015 20.29
by Kaiku
Kansiprojekti onnellisesti paketissa ja olen hyvin tyytyväinen Venepalveluun.
Pohjavaurioiden takia alkoi kansiprojektin kanssa myös pohjaremontti. Peräsisin on saatu yhteistyövoimin irti ja kaikkea kivaa. Tämä hookkari kokee täydellisen muodonmuutoksen. Ruman nimen nyyhtäisin tälläisellä kiukulla irti, hyvä ettei tullut reikää lasikuituun (ei tullut).

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 31.5.2015 00.28
by Kaiku
Hinnaksi tuli 1860 eur, vaikka itse laskeskelin työtunteja ja matskuja ja luulin kustannuksiksi yhteensä lähes 3000 eur, koska matkalle mahtui mukaan lisää reikiä kannessa ja pohjassa vesilinjan alapuolella, jotka vaativat kunnon pohjatyöt ja laminoinnin. Lisäksi sain lainata ammattilaisen työkaluja. Tartuntakaiteiden liitokset pitää vielä kunnostaa (ruuvien kohdalta tulee vettä sisään), mutta sain siihenkin ohjeet ammattilaiselta, joten voi huokaista ja puuhastella sen parissa kesällä.

Re: H-vene kansiprojekti

Posted: Sun 31.5.2015 00.52
by Kaiku
Niin tai näin, epätoivoista entisöintiprojektia voi seurata albumistani
h-vene/f/gallery2.php?g2_itemId=7562