Kulkuvalojen asennus

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Post Reply
Veke
Posts: 52
Joined: Thu 4.9.2014 12.14
Location: Lahti

Kulkuvalojen asennus

Post by Veke »

Veneessä on tällä hetkellä kulkuvaloina normi yhdistelmälyhty.Tarkoitus olisi vaihtaa kulkuvalot ledvaloiksi ja asentaa ruffin/ sitloran kupeelle ikkunoiden taakse, varmaankin on jossain oikea paikka noilla paikkeilla.
Ogelmana on etten tiedä miten pitäisi käsitellä kiinnitys ja läpivientireijä, etteo vesi pääse laminaattiin ja millä aineella se helpoiten tehdään.Nimimerkkillä puuveneessä ei ollut näitä ongelmia.
FIN-97 ÄÄNI
Hookaksoo
Posts: 85
Joined: Mon 2.7.2012 08.33
Location: KLV, Espoo

Re: Kulkuvalojen asennus

Post by Hookaksoo »

Moi,

En ihan tiedä miten muut tekevät, mutta kun me asennettiin muun muassa uudet kansihelat, porasimme reiät, läpipultti läpi, brikka päähän ja sitten silikoniliimaa/sikaflexiä väliin. En muista miten se ruffin kansirakenne meni, mutta ainakin katolla oli tietyissä kohdissa välissä vain semmoinen sandwich, johon piti tehä niin että porata reikä -> tursottaa väliin hartsivahvike kamaa -> läpipultti ->liima/sikaflex.
"Winners never quit, quitters never win"
FIN-784
Lauri
Posts: 715
Joined: Wed 4.7.2007 19.18
Location: Helsinki

Re: Kulkuvalojen asennus

Post by Lauri »

Silikonia on kyllä vähän vaikea kutsua liimaksi. Yleensä kaikki silikonit menettävät venekäytössä tiivistävyytensä vuosien myötä, eli alkavat vuotaa. Uudelleentiivistäminen onkin sitten todella vaikeaa, kun silikonilla käsiteltyyn pintaan ei tahdo mikään enää tarttua kunnolla. Tämän takia en käytä veneessä enää muuta kuin sikaa tiivistämiseen. Sitä voi jo liimaksi kutsuakin, mutta ei se sentään mitään superliimaa ole; sikalla laitetut liitokset saa kyllä askarreltua aukikin jos on tarvetta. Sitä tulee kyllä vähemmän kuin silikonin kanssa, sikan elinikä pitäisi olla paljon pidempi.

Hookaksoon kuvaus kanteen kiinnittämisestä pitää paikkansa kaikkien sellaisten osien osalta joihin kohdistuu rasitusta. Kerrosrakenteinen kansi ei kestä esim. heloitusta jos sitä ei vahvisteta. Kulkuvaloihin ei tietenkään suurta rasitusta kohdistu, mutta toisaalta ne asennetaankin (ainakin yleensä) pystysuuntaisiin pintoihin ja niiden pitäisi kyllä olla umpilaminaattia.
Post Reply