Keulaluukun tiivisteet

Keskustelua H-veneen varustelusta ja kunnostusprojekteista

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 570
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Keulaluukun tiivisteet

Post by Erkka »

Ilmeisen yleinen ongelma niin h-veneessä kuin muissakin veneissä on vuotavat luukut.

Minkälaisilla tiivisteillä olette onnistuneet tiivistämään keulaluukun (tai miksei muutkin luukut) kunnolla tiiviiksi? Viime kesänä koitin useampaa eri paksuista teollisuus-etolan tiivistettä mutta huonolla menestyksellä. Tiivisteen pitäisi olla todella pehmeää/joustavaa, jotta tiiviste mahtuisi luukun saranapuolelle, mutta luukun etukulmissa pitäisi kuitenkin olla paksumpi tiiviste. Joku auton ovien tiivisteen tyyppinen ontto ja pehmeä ehkä toimisi, mutta en ole löytänyt sopivaa mistään? Olisiko kellään ideoita/ehdotuksia?

Juu, jossain veneissä olen kyllä nähnyt sellaisenkin ratkaisun jossa luukku oli liimattu kiinni jollain massalla, mutta sellainen ratkaisu ei nyt oikein sovi.
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Meillä asia ratkaistiin liimaamalla luukkuun reilun parin sentin paksuinen vähän solumuovimainen nauha, joka painuu reilusti kasaan luukun yläreunasta ja vähemmän alareunasta. Ainakin viime kesän se toimi päästämättä vettä sisäänsä, tai ainakaan ei havaittu sen päästävän vettä sisäänsä. Ulkonäköllisesti se ei ehkä kaikkien silmää mielytä ainakaan värinsä puolesta (meillä violetti), mutta saattaa olla että sitä saa eri värisenä.

Markku voi LVI-ihmisenä kertoa enemmän tiivisteen luonteesta ja saatavuudesta ja voidaan joku kuva napsasta, kun veneelle muistaa kameran joskus viedä..


-Kristian
239
Posts: 300
Joined: Sun 11.3.2007 00.08

Post by 239 »

Laitoin Etolasta haettua onttoa arviolta 15 milliä paksua D-kumiprofiilia, jossa oli liimat valmiiksi tasaisella sivulla. Epäilin, että olisi vähän turhan löysää etureunaan, mutta eipä ole enää tullut vettä patjoille kovassakaan kelissä.
Make
Ajoankkuri
Posts: 50
Joined: Sun 11.3.2007 01.19
Location: Espoo
Contact:

Post by Make »

Tiiviste oli tosiaan sellaista pituussuuntaisesti halkaistavaa solumuovilevyä (kovempaa kuin makuualustoissa käytettävä), jossa liima toisella puolella, Taisi olla liima vähän kuivunutta, joten liimattiin kiinni polymeerimassalla.

Hirveästi ei ole tietoa mihin sitä on käytetty, johonkin tiivistykseen oikeastikin kai tarkoitettu. Löytyi siis isän LVI-firman hyllystä, voin taas kun käy kotipuolessa kysella tarkemmin, mistä se olisi sinne voinut ilmestyä.

Veikkaisin myös, että jos noi ikkunantiivisteet ei toimi, niin putkien eristykseen tarkoitettu solukumimatto voisi olla siinä hyvä. Myydän esimerkiksi Armaflex tuotemerkillä ja menee aika hyvin lyttyyn ja myös palautuu takaisin alkuperäiseen muotoonsa.
Post Reply