Page 1 of 1

Spinnupussi kajuutan luukkuun

Posted: Tue 27.3.2007 23.13
by 239
Sattuisiko jollain olemaan hyvää kuvaa kajuutan kulkuaukkoon laitettavasta spinnupussista, sellaisesta mitä kilpapurjehtijat käyttävät? Ajattelin askarrella sellaisen tässä kevään aikana, eikä pieni vinkki varmaankaan tekisi pahaa.

Posted: Tue 27.3.2007 23.16
by Kristian
Meillä on Mojitossa kiinnitettävä pussi ja vaijerit katossa. Voin yrittää muistaa ottaa kuvia huomenna kun käyn veneellä.

Posted: Wed 28.3.2007 09.01
by Vpl
Tähän löytyy laituriparlamentin kestävä ratkaisu ja 1€:n ratkaisu. Kummasta haluat vinkkejä? :wink:

Posted: Wed 28.3.2007 09.31
by 239
Tarkoitus on tehdä spinnunkäyttö helpommaksi, ei suinkaan päteä laiturilla. Eli laituriparlamenttia ei tarvitse kestää, kunhan toimii. Aika lailla nollabudjetilla olisi aikomus tuollainen väsätä, mutta ei kai siinä nyt kovin kalliita osia voisikaan olla? Vinkkejä otetaan vastaan kaikista ratkaisuista, voin sitten itse suodattaa informaatiotulvan... :)

Posted: Wed 28.3.2007 10.29
by Vpl
Ajat Ikeaan ja ostat 1€ räväkän keltaisen tai hillityn sinisen kantokassin. Leikkaat kassista narut veks. Naru kajuutan luukun reunoista kajuutan keskipalkin kautta ympäri lenkkejä pitkin. Pujotat narun kassin reunojen läpi. Avot.

Eihän se mikään ultimaattisen kaunis ratkaisu ole, mutta toimii... :)

Mutta ehkäpä suositeltavin ratkaisu on esimerkiksi tilata Benn's:ltä luukkuun sopiva pussi.

Posted: Wed 28.3.2007 16.41
by Kristian
Meillä tulee siis vaijerit luukun reunasta puoleen väliin kajuuttaa, siten että pussia pystyy liikuttamaan joko kokonaan sisään tai roikkumaan juuri luukun kohdalle.Image

ja pussissa on neljä hakasta jotka löydään näihin molemmilla puolilla oleviin vaijereihin kiinni.
Image

Posted: Thu 29.3.2007 13.35
by 239
Kiitos kuvista. Valmisratkaisut tuppaavat olemaan kaikessa veneilyyn liittyvässä huonoja ratkaisuja opiskelijabudjetissa pysymisen kannalta. Ompelukone pysyy kyllä käsissä, joten ihan tuohon ikearatkaisuun ei kuitenkaan tarvitse turvautua. :wink:

Posted: Thu 29.3.2007 14.11
by Vpl
Itse käytän kuminauhaa spinnupussin pidikkeenä, koska monesti kunnon häsässä joku kuitenkin rojahtaa pussin päälle ja repäsee koukut irti seinästä.

Tuon "pussin" tärkein ominaisuus on muuten, että suuaukko on koko kajuuttaluukun kokoinen. Sitä nopeammin spinnun saa survottua pussiin mitä isompi aukko. Ja sitä vähemmän pussin kanssa joutuu pelaamaan.

spinnupussi

Posted: Thu 29.3.2007 14.56
by FIN931
Meidän kokemuksen mukaan toimivan spinnupussi on kooltaan kajuutan
"kattoluukun" kokoinen ja on tiukasti paikallaan, eli ei roiku. Lisäksi pussin tulee olla riittävän kokoinen, niin että märkäkin purje kovassa kelissä mahtuu/pysyy pussissa.

Meidän ratkaisu on kuvissa nähdyn kaltainen paitsi, etä vaijereiden tilalla on köydet, joiden varassa pussia voi liu-uttaa edestakaisin. Pussi on
etureunastaan haalla kiinni samassa lenkissä kuin köysi. Pussin takapäästä (kajuutan puoleisesta reunasta) lähtee kuminauhat köyden kiinnityksen toiseen päähän kiristämään pussia. Köydet, joiden läpi pussi menee (taitavat) mennä väliltä vielä läpi katolta olevista lenkeistä.

Pussin "roikkuminen" vaikeuttaisi ennen spinnun nostoa edeltävää purjeen nostamista kajuutan katolle ja laskuvaiheessa purjetta olisi vastaavasti vaikeampi saada nopeasti ja helposti pussiin

spinnupussi

Posted: Fri 30.3.2007 14.33
by FIN931
Piti oikein käydä kellarissa tarkastamassa millainen meidän spinnupussi on. Pussi roikkuu vaijereiden varassa - ei köysien. Pussi sivureunat on käännetty vaijerien ympäri. Pussi on suht jäykkää purjekangasta ja pysyy näin hyvin auki. Yläreunaa on jäykistetty ompelemalla kanttinauha yläreunan ympäri osaltaan varmistamaan pussin pysymistä auki