Google maps-idea talvipuhteiksi

Matkakertomuksia ja retkikohdevinkkejä sekä muuta keskustelua retkiveneilystä
Post Reply
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Google maps-idea talvipuhteiksi

Post by 306 »

Maailma ei varmaan tarvi enää yhtään enempää tukkoon menneitä google maps-pohjaisia retkisivustoja. Kuitenkin tuli olo, että mitäs jos sittenkin tekisi vielä yhden lisää...

Ajatus ei olisi myrkyttää kenenkään markkia mutta tällä hetkellä ainakin Suomenlahdella mm. Espoon ja Helsingin, Virkistysalueyhdistyksen, Satamakirjojen ja virallisten merikarttojen (=Käyntisatamat-kirjasen) satamat ovat kaikki levällään omilla tahoillaan vaikeuttaen reissujen suunnittelua.

Ajatus olisi tehdä ikäänkuin sisällysluettelokartta, johon eri kohteet olisi merkitty kuten nykysyissäkin vastaavissa jonkinlaisilla tietokuplilla. Kuplassa olisi paikan nimen lisäksi tieto esim. karttalehdestä, mutta lisätietoina esim. Satamakirja I, sivu 130 tai linkki Virkistyalueyhdistyksen tai Espoon kaupungin ulkoilualueen kys. kohteeseen heidän sivuilleen.

Lisäboonuksena voisi olla myös myös linkki oikeaan kohteeseen Kansalaisen karttapaikassa, josta monesti näkee huomattavan määrän kivien sijainteja ja syvyyksiä toisin kuin esim. aivan avuttomissa virkistysalueyhdistyksen "ohjeissa". Myös ilmakuva on käytettävissä useammin kun esim. guuglemapsin kautta. Karttapaikan karttojahan voi (joskaan ei kai viralliseen käyttöön saisi?) mukaansa printatakin mikäli merikortti on tuolta osin vajavainen.

Tämän kaiken voisi toki lisätä jo olemassaoleviinkin karttoihin mutta ne ovat niin täynnä satunnaisia lomaotoksia ja muuta sotkua ettei enää sekaan mahdu. Mielestäni ajatus ei myöskään ole ristiriidassa esim. Satamakirjojen kanssa, sillä niissä on enemmän tietoa palveluista ja muusta kohteeseen liittyvästä. Lisätietojen poisjättäminen myös nopeuttaisi selvästi tietojen siirtämistä google mapsiin.

Osastoon "projektithan" tuommoinen menee mutta jos joku ihastuu tai vihastuu niin kommentoikoon toki.
306
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Re: Google maps-idea talvipuhteiksi

Post by Erkka »

306 wrote:Maailma ei varmaan tarvi enää yhtään enempää tukkoon menneitä google maps-pohjaisia retkisivustoja. Kuitenkin tuli olo, että mitäs jos sittenkin tekisi vielä yhden lisää...
Ihan kelpo ideahan tuo voisi olla. Tuohon veneretki-palveluun nähdeen käyttöä voisi olla sillä, että satamat on myös haettavissa nimen perusteella.

Havahduin toisaalta vasta nyt siihen että hWikissäkin on kelpo artikkeli aiheesta:)
hwiki/Retkeilykohteet
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
306
Posts: 1180
Joined: Sat 26.1.2008 01.25
Location: Hki
Contact:

Re: Google maps-idea talvipuhteiksi

Post by 306 »

Erkka wrote:
Ihan kelpo ideahan tuo voisi olla. Tuohon veneretki-palveluun nähdeen käyttöä voisi olla sillä, että satamat on myös haettavissa nimen perusteella.

Havahduin toisaalta vasta nyt siihen että hWikissäkin on kelpo artikkeli aiheesta:)
hwiki/Retkeilykohteet
Tuo retkeily-sivu on ihan hyvä paikka lisätä linkkejä erilaisista retkisivustoista aina kun niitä vastaan tulee mutta sieltäkin on hankala löytää kaikkia matkan varrelle osuvia paikkoja kerralla. Tosin kaikki kunnia tuolle edellä olevalle Merenkulkuhallituksen tms. tahon kartalle josta ne häiritsevät lomakuvat pois sulkemalla alkaa löytyä vaikka mitä hylkypuistoja! Silti apua rantautumiseen ei anneta sielläkään mikä olisi tuon edellä esitetyn idean suurin hyöty.

En ole googlemapsin toimintaan perehtynyt, mutta ymmärtäisin olevan mahdollista tehdä tommonen oma kartta helpostikin? Sen voisi linkittää vaikka tuon retkeilykohteet-sivuston kautta semmoisena meidän omana karttana ja mukaan voisi lisätä esim. luonnonsatamiakin mikäli haluaa niitä muiden kanssa jakaa.

Tiedon siirtäminen noista lähteistä mapsiin voisi jaotella jos vapaaehtoisia alkaa ilmaantua. Esim. virkistysalueyhdistyksen kohteet voisin kokeeksi laittaa kun kerkiän, joku voisi ottaa satamakirjan ainakin osittain, toinen loput, kolmas kaupunkien saarisatamat jne. Hommaa per henkilö olisi mielestäni ihan helppo määrä talven iltoina tehtäväksi(?) kunhan sovitaan joku "formaatti" etukäteen, ts. mitä tietoja kupliin tulee niin ei tarvitse jälkikäteen korjailla tai lisäillä. Ja mikään ei tietenkään estä lisäämästä satamia myös muilla meri- tai järvialueilla kun Suomenlahdella jos innokkaita löytyy!

Äkkiä ajatellen tietoina tulisi olla ainakin:
-Kohteen nimi kuten "Sipoon Kaunissaari" (Samannimisiä saaria yllättävän paljon)
-Kuvaus "Luonnonsatama", "Käyntisatama", "Vieraslaituri" jne.
-Karttalehti
-Koordinaatti gepsi-intoilijoille?
-Karttalinkki Kansalaisen karttapaikalle helposti hahmotettavassa mittakaavassa
-Lisätiedot jos löytyy
+Satamakirja- tai Käyntisatamat-kirjojen sivunumero ja/tai sataman koodi
+www-sivu jos löytyy (virkistysalueyhdistys, kaupunki tms. sivu)
+valokuva olennaisesta asiasta, ei kuitenkaan itse kartalla häiritsemässä.. Mitenhän tuon järjestäisi, jotenkin linkkinä..?

Hätäsatamat ja muut yksityiset satamat voisi jättää pois tai merkitä eri symbolilla.
306
kirin
Posts: 1
Joined: Fri 11.3.2011 12.13

Re: Google maps-idea talvipuhteiksi

Post by kirin »

Olisiko tällaisesta uudesta MyKonTiki yhteisöpalvelusta mihinkään tämän asian ratkaisemisessa.

Kokeilkaa ja vaikka rekisteröitykää, niin pääsette luomaan ja jakamaan karttapaikkavinkkejä. http://www.mykontiki.com. Varsinaisesti palvelu, kuten huomaatte, on tehty kattamaan kaikenlaisia elämyksiä, joita lähialueet tarjoaa, mutta sopivilla tageillä ja suodatus- ja haku-funktioilla saadaan varmasti myös veneily, satama, ym. tietoja kivasti esille luetteloina tai karttanäkyminä.

Hienoa palvelussa on se, että paikkoihin ja tapahtumiin voi syntyä kivaa keskustelua, niitä voi suositella kavereilleen ja vaikka aikatauluttaa niihin omia tapahtumia tai tapaamisiaan muiden yhteisön jäsenten kanssa.

Kokeilkaa piruuttanne, ei maksa mitään!
Post Reply