Kaikki mitä aloittelijan on hyvä oppia h-veneilystä

Yleistä keskustelua purjehduksesta ja sen vierestä

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 564
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Kaikki mitä aloittelijan on hyvä oppia h-veneilystä

Post by Erkka » Tue 2.4.2019 10.32

Moni on minulta kysellyt, onko vaikeaa oppia purjehtimaan (ja myös huolehtimaan veneestä).

Teoriassa homma on helppoa: Laita aurinko paistamaan, nosta purjeet (se köysi jossa lukee "falli") mukavassa sivutuulessa ja nauti kesästä. Syksyllä peittele vene odottamaa seuraavaa kesää.

Tähän viestiketjuun on tämän kesän aikana tarkoitus koota yksi kertomus siitä, miten "Opi purjehtijaksi kesässä" onnistuu.

s/y Fuuga II:n viidestoista kesä perheemme omistuksessa poikkeaa aiemmista sikäli, että itse aiomme purjehtia veneellä mahdollisimman vähän. Vaaroja välttelevän "näin-tämä-on-aina-tehty" lapsiperhepurjehdusten sijaan veneemme saa nauttia jännittävistä tilanteista uuden innokkaan mutta kokemattoman purjehtijan komennossa ainakin kesän 2019 ajan.

Koska perheeseemme tuli myös h-veneen lisäksi myös toinen purjevene (tästä ehkä lisää myöhemmin...), olemme ulkoistaneet h-veneen käytön ja ylläpidonkin työtoverilleni, jonka tavoitteena on nauttia veneilystä loputtomassa auringonpaisteessa kenties viinilasi kädessä, merellistä Helsinkiä ihaillen.

Veneen leasing-sopimukseen toverilleni sisältyy kuitenkin velvoite huoltotöiden lisäksi kuunnella neuvojani ja oppejani.

Ja jos suinkin jaksamme, niin koitamme yhdessä tähän dokumentoida tarinaa siitä, mitä kaikkea yhdessä kesässä kannattaa oppia.

Tähän viestiketjuun saavat kaikki osallistua. Kertokaa kommentteja ainakin siitä, mitä olisi kannattanut oppia ajoissa (ja mitä ette olisi halunneet oppia koskaan). Tai ottakaa kuvia (turvallisen kaukaa) ja tulkaa jälkikäteen neuvomaan kun näette FIN-555:n harjoittelemassa rantautumista...
Erkka
erkka (at) h-vene piste net

Post Reply