Yleistä gastipörssien toiminnasta

Haluatko purjehtimaan h-veneellä tai puuttuuko sinulta miehistöä? Haluaisitko kokeneemman h-venepurjehtijan opettamaan sinua tai haluaisitko itse opettaa muita? Ilmoita täällä!

Moderator: Kristian

Post Reply
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 572
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Yleistä gastipörssien toiminnasta

Post by Erkka »

Ensimmäisen kesän gastipörssi-ilmoituksista johti tietojeni mukaan (ainakin) puolet onnistuneeseen lopputulokseen, eli purjehtimaan! Niille joille erilaiset gastipörssit eivät ole tuttuja, niin miehistönhaku toimii yleensä jotenkin seuraavasti:

Veneen kipparilla on joukko kavereita tai muutenvain innokkaita tuttuja, joista kuhunkin tapahtumaan koitetaan saada porukka kasaan. Kippari ei kuitenkaan muista varmistaa ajoissa löytyykö vakioporukasta tulijoita, ja tyypilliseti 1-2 päivää ennen kisaa kipparille selviää että jotakin tarttis tehrä.

-Tässä kohdassa erilaiset seurojen ja luokkaliittojen gastipörssit astuvat mukaan peliin, eli kippari joko etsii gastipörsseistä gastien ilmoituksia, tai laittaa oman ilmoituksensa.

Jos haluat mukaan purjehtimaan kannattaa sinun laittaa jo alkukaudesta ilmoitus jossa yrität tyrkyttää itseäsi jonkin veneen vakiomiehistöön (tai edes kipparin "soittorinkiin"). Yleensä olisi perin toivottavaa, että voit jollakin tavalla ennustettavasti sitoutua osallistumaan sovittuihin kisoihin/mahdollisiin harjoituksiin.

Jos vakioporukkaa ei ole löytynyt, kannattaa sinun ilmoitella halukkuudestasi osallistua haluaamiisi kisoihin 1-2 viikkoa ennen ko. kisoja ja tietysi seurata aktiivisesti gastipörssien ilmoituksia. Vaikka h-vene onkin tietysti kaikkein halutuin gastien keskuudessa, kannattaa silti seurata muidenkin luokkien ilmoituksia:
http://www.fe83.org/forum/viewforum.php?f=2
http://www.expresspurjehtijat.net/forum ... um.php?f=6
http://www.plaanaa.com/phpBB/viewforum.php?f=13
http://www.avomeripurjehtijat.fi/forumi/


Kipparit kyllä ilmoittavat osaamisvaatimuksensa melko suoraan viesteissään. Kuvittelisin, että "oletus"osaamisena pidetään purjehduksen peruskäsitteiden hallintaa ja jonkinlaista purjehdus-(ei välttämättä kilpailu) kokemusta.

Jos vene ei kisaa ihan kärkipaikoista, ottavat kipparit kyllä mukaan myös myös sellaisia, joilla ei ole välttämättä mitään purjehduskokemusta.

Harrastelijatasolla gastitouhut perustuvat siihen, että kumpikin osapuoli saa mitä haluaa, eikä touhussa synny sen kummempaa kiitollisuudenvelkaa puolin tai toisin. Pidemmissä kisoissa/tapahtumissa on sitten tapauskohtaista kustantaako esim. kippari koko miehistön ruuat tms. tai jaetaanko esim. kisan osallistumiskuluja miehistön kesken.

Jos olet epävarma varusteista, niin kysy kipparilta minkälaiset varusteet ko. veneessä tarvitset mukaasi.

Rohkeasti vaan mukaan!
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Post Reply