Emäsalon lenkki 2008

Keskustelua H-veneelle soveltuvista kilpailuista ja kilpailemisesta

Moderator: Kristian

Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

Post by Vpl »

5 H-venettä ilmoittautunut.
Team Bra, Valentina FIN-916
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Noniin nyt on kuudeskin vene ilmoittautunut, eli mukana ollaan. Vielä yksi jostain niin päästään sentään viimevuoden lukemiin.

Nyt kun kerran Gepsit on sallittu varuste, muistakaa ottaa kisasta gps-track talteen niin päästään pelaamaan jälkipelejä.
Team Bra, F18 Hobie Tiger
Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

Post by Vpl »

Seitsemän H-venettä ilmoittautunut. Mukana myös uusia nimiä: Sanita, ONFF, Kimau. Hyvä hyvä.
Team Bra, Valentina FIN-916
David
Posts: 79
Joined: Sun 11.3.2007 00.11
Location: Helsinki / Merihaka
Contact:

Post by David »

Valitettavasti Kittiwake:n pohjaremontti on vielä pahasti kesken, ja emme pääsee kilpailuun. Menee vielä ainakin pari viikkoa ennen kuin vene on valmis vesille.
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Kisat suurinpiirtein käyty. Mojitolla kulki yllättävänkin hyvin tällä kertaa.
Epävirallisia tuloksia h-veneiden osalta

Onff
Mojito
Sea Monkey
Vanilla
Sanita
Kimau (DNC)

jos ei ihan väärin muista...

Syvällisempää kisaraporttia varmaan yöunien jälkeen alkuviikosta...
Last edited by Kristian on Sun 25.5.2008 19.26, edited 1 time in total.
Team Bra, F18 Hobie Tiger
harald
Posts: 171
Joined: Wed 27.6.2007 21.52
Location: Drumsö
Contact:

Post by harald »

Miten Kristian pystyit postaamaan nuo tulokset noin 12h ennen maaliintuloa?
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Harald wrote:Miten Kristian pystyit postaamaan nuo tulokset noin 12h ennen maaliintuloa?
Ihailtavaa foorumi aktiivisuutta ja tarkkuutta Harald.
Kuten Harald viittaa, kyllä lähetin kesken kisan hiljaisena hetkenä hieman tilannetietoja foorumin käyttäjille jotka syystä tai toisesta joutuivat jäämään tänä vuonna rantaan. En siinä kohtaa tullut ajatelleeksi että kyseessä on sääntörike ja joku saattaa tahtomattaan saada tietoa kisan tilanteesta kun kesken kisan vaan käy foorumilla... Kotiin päästyäni päivitin samaan viestiin kisan tulokset. Lieventäväksi asianhaaraksi toivottavasti voidaan lukea se, että viestin sisältö ei omasta mielestä olisi riittänyt suuriin taktisiin päätöksiin (en tosin väitä olevani hääppöinen taktikko) ja se että ajattelin rannassa olevia, enkä tajunnut asian voivan vaikuttaa kilpailuun. Jos joku nyt kuitenkin pahoitti asiasta mielensä, eikä syystä tai toisesta ehtinyt jättämään asiasta protestia, lupaan tarjota kesän kokoontumispurjehduksella (kunhan sen järjestyy) illan mojitot.(toivon että mielen pahoittajat ottavat yhteyttä etukäteen jotta osaan varautua...) Jos saapuu paikalle feneellä eikä ollut kisassa mukana, pitänee mojitot rajoittaa kolmeen, opiskelijabudjettiin vedoten.
Ja jottei viestin sisällöstä tulisi kanervan tekstiviestien omaista kohua, löytyyköhän se Erkan päkupeista?
Edit 27.5: no löytyihän se
kristian wrote:"Tilanne raporttia matkalta. Mojitolla emäsalon etelä kärkeen noin 3km. toisena hoona, onff kärjessä kaukana muut yhtä kaukana takana,kiitos fuugalle fokasta tällähän kulkee.spinnu falli puutuu edellee katsotaan paljonko ratkaisee huomenna, tänään onneksi kryssiä koko matka.väliaikoja tulee palveluun yöllä emäsalon sillan alta"
Last edited by Kristian on Tue 27.5.2008 17.37, edited 1 time in total.
Team Bra, F18 Hobie Tiger
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Team Bra, F18 Hobie Tiger
Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

Post by Vpl »

H-veneet olivat jälleen isoin luokka Emäsalon Lenkillä. Erityisen hienoa oli nähdä uusia veneitä radalla: Vanilla ja Sanita (sanja100) nähtäneen myös seuraavissa PK ranking-sarjan kilpailuissa mukana.

Senioriteetti jyräsi jällään H-veneiden välisessä kilpailussa. Emäsalon Lenkille viimeksi 25 vuotta sitten H-veneellä osallistunut HSK:n Kalevi Väänänen vei LYS3:n ja H-veneiden välisen kilpailun. Onnea Kaleville ja miehistölle. Onnea myös Kristianille ensimmäisestä palkintosijasta.

PK ranking-pisteet laskettaneen pikapuolin.
Team Bra, Valentina FIN-916
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Noniin nyt sitä lupailtua raporttia kisasta:

Mojiton lähtö meni totutulla tavalla, lähtöviiva ylitettiin vajaa kolmeminuuttia paukun jälkeen (tätä voisi yrittää jatkossa vähän parantaa). No 17 tunnin kisassahan 3 minuutilla ei ole mitään merkitystä (Sea Monkeyhän hävisi meille kuitenkin kokonaista 2 minuuttia...). Rikin trimmiin oli panostettu huolella matkalla pyysaaresta lähtöalueelle kahden minuutin ajan ja tuntui että se meni näppituntumalla hyvälle mallille.
Sea Monkey otti ehkä parhaimman startin(paha sanoa ku oltiin vähän etäällä...) ja oltiin myöhästymisestä huolimatta kolmantena tai neljäntenä hoona lähdön jälkeen. Sea Monkey ajoi huomattavan ylös ja me ilmeisesti huomattavan alas, mutta huomattavasti kovempaa. Muutaman halssin jälkeen oltiin saatu hyvin kiinni ja jonkun aikaa mentiin ihan tasatahtia. Edellä meni kuitenkin lähes lähdöstä alkaen ONFF ja muistaakseni vanilla oli myös meidän edellä alussa.
Lähdön ja hevosten puolessa välissä olevalle kierrettävälle etelämerkille tultiin toisena hoona ja kolmantena lys 3 luokassa. Jossain vaiheessa oltiin kyllä oltu muutama veneenmitta edellä Lavianiakin (Balans 88 Fin-2288).
Etelämerkin ja emäsalon eteläreunan väli olikin mystistä aikaa. Ei pystytty vastaamaan mitenkään ONFFin vauhtiin vaan eroa tuli tasaisesti lisää. Toisaalta taas peräjoukkoon repesi huomattava kaula, tai enää ei ainakaan pystytty kilpakumppaneita erottamaan isompien luokkien veneiden seasta. Bodöötä edeltäville saarille asti tultiin lähes samalla halssilla tiukasti kuitenkin kryssillä ja yrittäen keskittyä jokaiseen puuskaan.
Bodöön ja emäsalon eteläkärjen välissä oma lähes ylivoimainen vauhti ilmeisesti hidastui ja kun isot veneet oli hävinneet takaa, tajuttiin että lähes koko h-fliitti oli perässämme kuitenkin turvallisella etäisyydellä. Sea Monkey lähti jonkun toisen hoon kanssa hakemaan vauhtia emäsalon eteläreunasta, muutama hoo meni selkeästi etelämpänä avoimella ja me puolessa välissä. Tuntui että meillä oli todella hyvä vauhti eikä etäisyys apinoihin tuntunut pienentyvän joten pidettiin sijaintimme selällä.
Karmea totuus paljastui Emäsalon kärjen jälkeen kun Sea monkey pääsi kuittamaan meidät ja kun otin vielä siftin totaalisen väärin pääsivät reiluun kaulaan lähdettäessä emäsalon itäpuolta kohti pohjoista. Tuuli kääntyi siis yöksi käytännössä pohjoiseen ja tiukkaa kryssiä saatiin ajaa koko emäsalon itäpuolinenkin pätkä ja kummallisinta oli, että tuuli ei missään vaiheessa tyyntynyt tyystin.
Seamonkeyn mennessä edellä, muistaakseni Sanita ahdisteli meitä pitkään ja piinaava yö oli alkamassa. Pitkään tuntui, että väli Apinoihin ei pienene millään ja Sanita roikkuu kokoajan aivan perässä kiinni. Parhaan mukaan yritettiin välttää reikiä ja pysyä paremmissa tuulissa. Jossain vaiheessa Sea Monkey ajoi pidemmäksi aikaa reikään ja saatiin väli kurottua ehkä 50 metriin ja samalla tuntui että väli jälkijoukkoon hieman kasvoi. Pohjoisempi osuus oli vielä piinaavampaa, välillä tuntui että saatiin 20metriä kiinni, seuraavalla halssilla Klas sai taas 20metriä eteen ja väli ei pienentynyt pysvyästi ei sitten millään.
Arvelin että pätkä pohjoismerkiltä sillalle voi olla meille kovinkin vahvaa alaa, varsinkin jos Sea Monkey ei saa spinnuaan vetämään (meillä ei siis edelleenkään ollut spinnufallia...). Näinhän siinä kävikin ja kun pojat arpoivat spinnun kanssa pyyhkästiin ohi. Varsinaista eroa ei kuitenkaan saatu, kuten väliajat kertoivat. Sillan jälkeen napattiin fokka alas ja nostettiin fokan fallilla spinnu mastoon. Onni olikin että spinnulla saatiin ajaa koko matka kuninkaansalmeen asti. Väli Sea Monkeyhyn kasvoi kasvamistaan ilmeisesti meidän spinnun kauniinpien värien takia. Väliaikatietojen saamisen jälkeen tajuttiin että oltiin luokan kolmantena ja että Lavianian on ihan iskuetäisyydellä ja ONFF:kin näköetäisyydellä. No uudella hurmoksella (/kofeiinitablettien aiheuttamalla teennäisellä pirteydellä) jahtaamaan Laviania.
Tiukan taistelun jälkeen päästiinkin siitä ohi ja oli aika aloittaa katsomaan seuraavaa kohdetta. Kohde vaan pysyi yhtä tuskaisen kaukana kun lauantainakin eikä mitään toivoa ollu että se olisi lyhentynyt. Onni oli että ero takana olleisiin kasvoi huomattavasti ja taas tuntui turvalliselta.
No historia toisti lähes itseään ja selvittyämme kuninkaansalmesta tajuttiin, että Sea Monkey on ihan iskutetäisyydellä Lavianin kanssa ja molemmat vyöryivät hirveällä vauhdilla kohti. Alkoi vielä reilusti yötä kovempi piina. Aina kun ajettiin reikään, SeaMonkey sai puuskan ja väli kutistui pelottavaksi. Onneksi välillä tuli meillekkin puuskia ja takanatuleville reikiä. Lavian pystyi kuitenkin massallaan puskemaan reistä läpi ja tuli minuuttia ennen maaliin (kyllä ne muutenkin ajoi viimeisen kryssin todella näyttävästi). Sea Monkeyn kovasta loppukiristä huolimatta onnistuttiin paikkamme pitämään.

Kiitokset kaikille erittäin mukavasta kisasta ja erityisesti Klasille miehistöineen, vääntö oli mahtavaa. Ainakin kun voitettiin se... no olisi se ollut muutenkin

Katsotaan päästäänkö 25 vuoden päästä jo uhkaamaan Kalevia miehistöineen...
Team Bra, F18 Hobie Tiger
Vpl
Posts: 761
Joined: Sun 11.3.2007 00.14
Location: Helsinki

Post by Vpl »

Todella hyvä kisaraportti Kristianilta. Harmittaa niin pirusti, että ei päässyt mukaan taistoon.
Team Bra, Valentina FIN-916
Kristian
Ylläpitäjä
Posts: 169
Joined: Sat 10.3.2007 18.53
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Kristian »

Lähetelkääpä Gps träkit kisasta erkalle erkka ät h-vene piste net, niin saadaan komiat animaatiot kisasta ja nähdään kuinka suvereeni se meidän kakkospaikka parhaimmillaan olikaan...

ja toivottavasti tulee raportteja muiltakin osallistujilta jossain vaiheessa...
Team Bra, F18 Hobie Tiger
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 570
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Erkka »

Juu, eli jos ketkä ei viime kesänä katselleet h-vene.net:in kisa-animaatioita, niin kyse oli tuosta:
h-vene/gpsar/list_events.php

GPS-data pitää saada gpx-muotoon:
http://www.topografix.com/gpx.asp

Jos teillä on data jossain muussa muodossa, niin voin kyllä yrittää konvertoida sen.
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Make
Ajoankkuri
Posts: 50
Joined: Sun 11.3.2007 01.19
Location: Espoo
Contact:

Post by Make »

Laitoin Erkalle Mojiton trackit, pistäkäähän muutkin, niin saadaan virtuaaliuusinnat käyntiin.

Ainakin Sea Monkey:n trackki on pakko saada...
Erkka
Ylläpitäjä
Posts: 570
Joined: Sat 10.3.2007 03.01
Location: Espoo / Suomenoja
Contact:

Post by Erkka »

Tuolla on Mojiton tracki:
h-vene/gpsar/show_gpsar.php?id=13
Erkka
erkka (at) h-vene piste net
Klas
Posts: 86
Joined: Thu 15.3.2007 11.48
Location: Espoo

Post by Klas »

Trackin suhteen joudun tuottamaan pettymyksen, GPS:ää meillä ei ollut päällä koko matkan ajan sillä joku oli unohtanut sen virtajohdon kotiin, eikä patterit tahtoneet riittää. Lisäksi onnistuin tyhjentämään gps:n muistin viime viikolla. Raportin suhteen tyydyn täyttämään meitä koskevia aukkoja Kristianin raportissa, jotka johtuivat satunnaisesta näköetäisyydellä olemattomuudesta. Olin varautunut kovaan kryssiin jopa 9m/s tuulessa, jota nimeltä mainitsematon sääpalvelu lupaili, ja riki oli aivan liian kireällä kevyeen aallokkoiseen keliin. Tästä syystä luullakseni jäimme alkumatkasta reippaasti. Emäsalon eteläkärjessä pysyin vasemmalla odottaen tuulen kääntymistä, ja sehän kääntyi. Lisäksi tuntui että lähellä Emäsalon etelärantaa tuuli kääntyi edelleen vasemmalle, juuri niinkuin sen pitikin Matti Pehkosen sääprujun mukaan :) Tässä kuittasimme siis Mojiton. Kryssi pohjoiseen meni korkealle ja kovaa. Sileässä vedessä ei tiukasta rikitrimmistä ollut niin paljoa haittaa? Emäsalon pohjoispuolella Mojito pääsi ohitsemme jäädyttyämme spinnun kanssa paikoillemme, eikä lenssillä kotiinpäin oikein vauhtia löytynyt, vaikka yritin kaikki niksit mitä vaan päähän tuli. Mojito karkasi auttamattomasti. Loppu menikin juuri niin kuin Kristian kuvaili. Todella mukavaa vääntöä tämän vuotisessa kisassa!
Klas____(\_______/)/)___(\_(\____
Post Reply