Ohje:Ohje

Kohteesta hWiki
(Ohjattu sivulta hWiki:Tietoja)
Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Reimari.jpg

Yleistä

www.h-vene.net on H-veneharrastajien ylläpitämä sivusto H-veneisiin liittyvän tiedon levittämiseen.


Rekisteröityneet käyttäjät voivat muokata ja kirjoittaa hWikiin artikkeleita, lähettää viestejä keskustelufoorumilla sekä lisätä omia purjehduskuviaan kuvagalleriaan. "Virallista tietoa" H-veneilystä Suomessa jakaa Suomen H-veneliitto. www.h-vene.netillä ja Suomen H-veneliitolla ei ole mitään tekemistä keskenään.

hWikiin pyritään keräämään sellaista tietoa H-veneistä, jota muualta verkosta ei ole helposti saatavilla. Älä siis kopioi hWikiin juttuja muualta webistä, mutta voit toki lisätä linkin linkkisivulle, ja ko. asiaa käsitteleviin artikkeleihin.

hWikiin on tarkoitus kerätä tietoa, joka on vähän enemmän kuin pelkkiä mielipiteitä tai arvauksia. Muista kirjoittaessasi, että oikeita tapoja harrastaa h-veneilyä on vähintään yhtä monta kuin veneilijöitäkin. Joillekin leppoisa retkeily on tärkeintä ja toisille totinen kilpailu...

h-vene.netistä löytyy myös keskustelufoorumi sekä kuvagalleria

Rekisteröityminen käyttäjäksi

Voit rekisteröityä käyttäjäksi täältä.

Samalla tunnuksella pystyt kirjoittamaan tai muokkaamaan hWikin artikkeleita, kirjoittamaan viestejä keskustelufoorumilla sekä avaamaan kuvagallerian veneellesi.

Näet omat käyttäjätietosi käyttäjälistasta. Täytä vene-kentän tiedot muodossa "555 (FIN) / Fuuga II", jotta käyttäjälistauksen järjestäminen veneen mukaan toimii oikein. Jos veneesi purjenumero on pienempi kuin 100, kirjoita numero kuitenkin kolmenumeroisena (esim. 015 (L) / VanhaVene).

Jos sinulla ei ole venettä, merkitse vene-kenttään [] (hakasulut). Jos sinulla on jokin muu kuin h-vene, voit merkitä sen muotoon "[venetyyppi] / Nimi".

Merkitse (veneesi) paikkakunta-tiedot muodossa: "Kaupunki / Satama / muut tiedot"

RSS-syötteet

Voit seurata päivityksiä myös RSS-syötteiden avulla. Syötteiden osoitteet ovat:


Ohjeita hWikin käyttöön

Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata ja lisätä artikkeleita hWikiin. Jos jonkun muun kirjoittamassa artikkelissa on selviä asia/kirjoitusvirheitä, voit korjata niitä. Jos olet eri mieltä jostakin artikkeleissa olevista asioista, voit muokata artikkelia, mutta kirjoita asiasi sellaiseen muotoon, että lukijat ymmärtävät kyseessä olevan vain yhden mielipiteen. Artikkelia pääset muokkaamaan klikkaamalla sivun ylälaidassa olevaa "muokkaa" -linkkiä. Uuden artikkelin pääset luomaan kirjoittamalla uuden artikkelin nimen vasemman reunan hakukenttään, ja klikkaamalla tämän jälkeen "Voit luoda aiheesta uuden sivun" -linkkiä.

Kaikkien artikkeleiden muutoshistoria jää talteen, ja ylläpitäjät voivat halutessaan poistaa jonkun henkilön tekemiä muutoksia artikkeleista.

Etusivua ja vasemman reunan valikkoa voivat muokata vain ylläpitäjät.

Kun kirjoitat uuden artikkelin, lisää se yhteen tai useampaan vasemmassa valikossa näkyvään luokkaan kirjoittamalla artikkelin loppuun:

[[Category:jokuluokka]]
[[Category:joku toinen luokka]]

Jos lisäät artikkeeliisi linkin jollekin hWikin ulkopuoliselle sivulle, mieti kannattaisiko linkki lisätä myös "Linkkejä"-sivulle.

Ohjeita sivujen muokkaamiseen voit lukea vaikkapa suomenkielisen Wikipedia ohjesivuilta:

Kattava englanninkielinen ohjeistus MediaWiki-ohjelmiston käyttöön:

Ohjeita hGallerian käyttöön

Kun olet kirjautunut sisään hFoorumille, saat ladattua kuvia hGalleriaan seuraavasti:

  • 1. Luo itsellesi tyhjä albumi klikkaamalla hGallerian etusivun alalaidasta linkkiä "Your Album"
  • 2. "Lisää kuva!" -linkistä pääset lataamaan kuvia albumiisi

Voit myös ladata kuviasi "hFoorumin kuvat" -albumiin jos et halua luoda omaa albumia. Toimi näin:

  • 1. Klikkaa hGallerian etusivulta "hFoorumin kuvat" -albumia
  • 2. Klikkaa sivun alalaidasta "Muokkaa" -linkkiä
  • 3. Klikkaa "Lisää kuvia" ja lisää haluamasi kuvat

Kuvien lisääminen hFoorumille

Kun olet ladannut haluamasi kuvat hGalleriaan, saat lisättyä niitä viesteihisi viestin kirjoitus -ikkunassa olevalla g2Img -painikkeella.

Ylläpitäjät ja yhteystiedot

Ylläpidon tavoitat osoitteesta:Osoite.JPG